Jongeren

Zit jij lekker in je vel? 

Er zijn tijden dat je je goed voelt en de hele wereld aan kunt, maar er zijn soms ook momenten waarbij je het gevoel hebt dat je er niet meer uitkomt. Het kan bijvoorbeeld gaan over vriendschappen, bang om te falen, geen keuzes kunnen maken, ups-and-downs, ouders, verdriet, ziekte, dood, somberheid, school, drugs, onzekerheid, pesten, stress, slaapproblemen, ADHD, piekeren of andere problemen.

Soms weet je diep van binnen wel hoe dat komt, maar kom je er zelf niet uit. Therapie en/of coaching biedt dan een mogelijkheid om hieruit te komen.

Jongerentherapie is een actieve manier om stap voor stap weer gelukkig te zijn met jezelf.

Ook bij het antwoord krijgen op belangrijke vragen zoals ‘wie ben ik’, ‘waar sta ik’, ‘waar ben ik goed in’ en ‘waar hoor ik bij’, kan deze therapie ingezet worden.

Hoe werkt het? Het is belangrijk dat we een goede klik hebben met elkaar. Daarom is er allereerst een vrijblijvende kennismaking met jou en je ouders. Daarna bepaal jij of je wilt doorgaan of niet.

Gaan we door? En ben jij jonger dan 16 jaar? Dan krijgen je ouders een intake formulier en vullen deze in. Als je wilt mag je er zelf ook een invullen. We bespreken bij het intakegesprek met je ouders en jijzelf  de hulpvraag. Deze vraag gaat over wat jij graag anders wilt zien en  wilt onderzoeken.

Ben  je 16 jaar of ouder? Dan kun je ook jezelf aanmelden bij mij. Vanaf 16 jaar is toestemming van je ouders niet meer nodig. Het kan wel fijn zijn als je ouders op de hoogte zijn, de keus is aan jou. We kunnen ook samen bespreken wat voor jou het beste is.

Wat doen we dan precies? Tijdens een therapie of coachingsessie kunnen we kletsen, spellen doen, ontspanningsoefeningen, tekenen, jouw favoriete muziek luisteren, moodboards maken enz… We doen in ieder geval dingen die bij jou passen en die jij leuk vindt.

De eerste paar afspraken zijn wekelijks en na ongeveer 5 sessies met jou voer(en) ik of wij samen een gesprek met je ouders. Jullie vertellen hoe het thuis gaat en ik vertel ze dan wat we samen al ontdekt hebben en hoe ze jou kunnen helpen. Ik spreek van te voren met jou af wat ik je ouders wel en niet vertel.

Daarna bepalen we samen om de hoeveel tijd we een afspraak maken. Steeds na ongeveer vijf sessies  volgt er een tussenevaluatie en bespreken we hoe we verder gaan.  Meestal voel je zelf heel goed aan wanneer therapie niet meer nodig is en je zelfstandig verder kunt. We maken dan nog één keer een afspraak voor de eindevaluatie en ronden dan het traject samen af.

Belangrijk om te weten! Alles wat wij bespreken is vertrouwelijk. Jij kunt mij alles vertellen, zonder dat ik het doorvertel, ook niet aan je ouders. Ik doe dit alleen als jij het wilt.

Heb je nog meer vragen? Dan mag je mij gerust bellen of mailen:

Tel 06-10132817 of mailen naar info@binneninbuiten.nl

Susanne