Kinderen

Herken je dat? Dat je soms niet goed in je vel zit omdat op school of thuis dingen niet lekker lopen…….

Bijvoorbeeld omdat je bang bent om op school een toets te maken, want je denkt dat het “wel weer mis zal gaan”. Misschien vind je het lastig om vrienden te maken, voel je je buitengesloten, word je gepest … of ben je een pester. Misschien ben je wel verdrietig en/of boos omdat je ouders zijn gescheiden. Of kun je je niet goed concentreren op school en/of thuis. Maar het kan ook zijn dat je veel piekert over dingen en daardoor niet goed kunt slapen.

Dat is helemaal niet raar of vreemd. Kinderen hebben, net als volwassenen, wel eens last van “niet lekker in je vel zitten”. Het prettige is dat je er wel iets aan kunt doen!

Hoe dan? Door bijvoorbeeld naar mij toe te komen. Samen met jou ga ik onderzoeken hoe we jouw probleem kunnen oplossen. Ik weet al dat jij dat kunt en dat jij diep van binnen ook al weet hoe dit het beste kan, maar soms is het fijn dat iemand je helpt om het ook echt voor elkaar te krijgen.

Hoe werkt het? Meestal praat ik eerst een keer met je ouders. Zij maken zich zorgen en willen jou heel graag helpen maar weten niet altijd hoe ze dat het beste kunnen doen. Daar help ik jullie bij. Daarna kom jij met je ouders kennismaken om te kijken of het klikt tussen ons. Je moet je namelijk wel op je gemak voelen bij mij. Pas als jij zegt dat je bij mij wilt komen, beginnen we met de coaching en/of  therapiesessies.

Wat doen we dan precies? Je kunt bij mij praten, spelen of gewoon helemaal niets doen. Dat kan allemaal, want bij mij ben jij een beetje de baas. Als je wilt spelen heb ik lego, spelletjes, knuffels en nog veel meer.  Als  je liever tekent, schildert of knutselt kan dat ook. Je kunt natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt.

Hoe vaak moet ik langskomen? 
We zien elkaar ongeveer vijf tot tien keer, maar soms ook langer. Iedere keer één uur. In het begin iedere week, maar op een gegeven moment is dat om de week. Na vijf keer bespreek ik met jouw ouders hoe het gaat en hoe dat ik denk dat we jou kunnen helpen. Meestal weet je zelf wel wanneer je mij niet meer nodig hebt. Ik maak dan nog één keer een afspraak met je ouders en dan sluiten we het traject samen af.

Belangrijk om te weten! Alles wat jij aan mij vertelt blijft tussen ons. Dus jij bepaalt ook wat ik/wij aan je ouders vertellen. Dat noem je ook wel geheimhoudingsplicht.

Heb je nog meer vragen? Dan mag je mij gerust bellen of mailen:

Tel 06-10132817 of mailen naar info@binneninbuiten.nl

Susanne